Силосований жом цукрових буряків – висококалорійні і вкрай смачні «відходи» цукрового виробництва. Силосований жом має високу частку легкоферментованих вуглеводів, які рівномірно і повільно використовуються в рубці. Пресованим жомом можна дуже добре доповнити багатий білком трав’яний сінаж.
Приготування силосу
Доставлений вантажними машинами пресований жом при температурі до 50 ° C силосують. Поставлений пресований жом не містить цукрів (залишкового цукру приблизно 4 – 5%) і відпресованих (містить відносно мало води: суха маса приблизно 22 – 26%). Охолодження силосу з пресованого жому дорівнює приблизно 1 ° C в день. Згодовування силосу відбувається через 4 – 6 тижнів.
Будь ласка, зверніть увагу на такі основні положення для виробництва силосу з пресованого жому:
Зверніть увагу на чисту завантаження силосу, щоб мінімізувати внесення бруду і у зв’язку з цим шкідливих збудників.
Ніякого проміжного зберігання пресованого жому: силосування проводять відразу ж після поставки сировини з цукрового заводу.
Зверніть увагу на гарне ущільнення й покриття силосу, інакше Ви закладете фундамент для подальшого процесу вторинного бродіння, тому що таким чином створюються ідеальні життєві умови для білої та сірої цвілі.
Для захисту проти вторинного нагрівання ми рекомендуємо використовувати KOFA® BP, що вносяться у верхні шари силосу.
У разі силосу з пресованого жому необхідно розподіляти KOFA® BP по верхній поверхні з особливою ретельністю, який вводять у верхній шар при ущільненні.
Використання Силосованог жому в годівлі
У раціоні може міститися близько 7 кг сухої маси (що відповідає приблизно 30 кг свіжої маси). Через незначного впливу структури сирою клітковиною, необхідно здійснювати підгодівлю більш структурованим кормом (трав’яний сінаж, сіно, солома). Свіжий пресований жом псуватися дуже швидко, від чого значення ледь підходить даному використанню. Добре зброджений силос жому містить енергії приблизно 7,3 – 7,4 МДж енергії лактації.
Силосований жом цукрових буряків – висококалорійні і вкрай смачні «відходи» цукрового виробництва. Має високу частку легко перетравних вуглеводів, які рівномірно і повільно використовуються в рубці. Ним можна дуже добре доповнити багатий білком трав’яний сінаж.